Welke kleur wit moet je voor thuis kiezen?

Als je op het punt staat om je huis te verven heb je een gigantisch pallet aan kleuren bij allerlei bouwmarkten maar ook zeker in online shops. Het is dan vaak ook erg lastig om de juiste kleur uit te kiezen. Past dit wel binnen mijn interieur, hoe komt het er op de muur uit te zien en hoe zit het met lichtinval? Dit zijn hele belangrijke vragen die je goed op een rijtje wilt hebben. Maar uit welke kleuren wit kan je nu kiezen en waar kies je dan echt voor? We bespreken het met je!

Wit, witter, witst

Er zijn eigenlijk twee belangrijke RAL nummers op het gebied van wit. En daarnaast zijn er nog twee of drie opties die ook  nog redelijk vaak worden gebruikt. Maar we hebben nu even over RAL 9001 en RAL 9010. De vraag die vaak gesteld wordt is wat het verschil is. Google maar op “Verschil RAL 9001 en RAL 9010” en je komt vele vragen en antwoorden tegen. We gaan je daar vandaag het antwoord op geven!

RAL 9001

Het belangrijkste verschil zit hem in de kleur wit. De ene RAL is witter dan de ander. De kleur RAL 9001 is wat meer creme dan RAL 9010. RAL 9001 was vroeger de populairste kleur wit maar daar komt toch wel wat verandering in. Tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor, jawel je begrijpt hem al, RAL 9010!

RAL 9010

RAL 9010 wordt ook wel zuiver wit genoemd. En we zien dat deze kleur wit steeds meer in huis wordt gebruikt. Waar vroeger RAL 9001 werd gebruikt binnen huizen daar zien we nu dus een gigantische verschuiving. Als je de twee wit kleuren bij elkaar houdt zie je het gigantische verschil wel. Op het eerste oog zal het je vast minder snel opvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *