28 november 2021

Wat is een schrobfrees?

2 min read

Een schrobfrees is een gereedschap dat bestaat uit een draaiende cilinder of schijf met spitse tanden, vergelijkbaar met de beitel die op een freesmachine wordt gebruikt. Het kan worden gebruikt om spanen uit verschillende materialen (zoals hout of metaal) te snijden en een verscheidenheid aan vormen te creëren za. Randen en groeven.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten kleermakers. U heeft bijvoorbeeld een “hol gereedschap” en een “afwerkingsgereedschap” (ook wel een “opruwgereedschap” genoemd). Het wordt voornamelijk gebruikt voor het verwerken van kunststof, metaal en hout. Er zijn ook verschillende versies van schrobfrees. Over het algemeen zijn ze geschikt voor het hanteren (bewerken) van een groot aantal materialen, terwijl gladheid en precieze oppervlaktevorm minder belangrijk zijn of later kunnen worden aangepast. Dit wordt “ruw frezen” genoemd. De kwaliteit van de scrubber is afhankelijk van het type en de verwachte werking. Een poetsmes met een dikker tandprofiel heeft doorgaans een hogere grijpsnelheid.

Levensduur

De levensduur is kort en het oppervlak van het schuurmateriaal is ruw. Langere levensduur en gladder oppervlak. Een ander ontwerpverschil betreft de spiraalfrees en het te snijden materiaal. Het negatieve spiraalreinigingsmes en het positieve spiraalreinigingsmes zijn bijzonder geschikt voor het opruwen van massief hout, multiplex en onbehandeld hout. De negatieve spiraal zal een afsnijdruk produceren, terwijl de positieve spiraal een opwaartse snijdruk zal produceren. Aan de andere kant kunnen scrubbers met twee spiraalvormige typen worden gebruikt voor met hout beklede panelen. Er zijn ook speciale schoonmaakmessen. Gebruikt voor het bewerken van aluminium, lood en koper.De ronde houtbewerkingsvijlen kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als het schuurpapier. Terwijl schuurpapier een onderdruk geeft, zorgen ronde vijlen voor een positieve druk.

Snoerloze houtvormvijlen

Houtbewerking is een moeizaam proces. Hoewel het langdurig werken met hetzelfde materiaal ons het gevoel van efficiëntie geeft, is het eigenlijk het tegenovergestelde, het is vervelend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *