25 januari 2022

Wat is een keerklep waterleiding

2 min read
keerklep waterleiding

Vaak over het hoofd gezien en verkeerd begrepen spelen keerkleppen waterleiding een cruciale rol in waterbeheersystemen en zijn ze een sleutelrol in vrijwel elke industriële toepassing.

Wat is een keerklep waterleiding?

Een keerklep is een onderdeel dat op het uiteinde van een pijp of kanaal kan worden aangebracht en fungeert als een keerklep die onder druk opent. Hoewel water uit de keerklep kan stromen, kan het niet terugstromen door de keerklep.

Keerkleppen kunnen in verschillende maten, ontwerpen en materialen worden geleverd, Dit alles kan een effect hebben op de efficiëntie van de component.ze vervullen een essentiële functie bij het voorkomen van omgekeerde stroming – waar mogelijk verontreinigd water terug in een systeem kan stromen en schone waterbronnen kan verontreinigen.

Hoe werkt een keerklep waterleiding?

Keerkleppen zijn een gemeenschappelijk zicht in industriële systemen en worden gebruikt om afvalwater en andere verontreinigde vloeistoffen te verwijderen. Keerkleppen hebben een enkele inlaat en uitlaat waar water doorheen kan stromen, maar niet kan terugstromen, en worden bediend door een drukverschil.

Een drukverschil, in de context van keerkleppen, is wanneer de druk van het water in de klep hoger is dan de druk die de klep gesloten houdt. Wanneer de druk aan de inlaatzijde groter is, gaat de klep automatisch open, waardoor het water er doorheen kan stromen – dit wordt kraakdruk genoemd.

keerklep waterleiding

Toepassingen

Ze worden meestal geïnstalleerd in toepassingen die een probleem kunnen veroorzaken door terugstromen. Maar omdat het niet-terugkeerkleppen zijn, zijn ze een goedkope, effectieve en eenvoudige oplossing om een potentieel probleem op te lossen. Terugstroom kan een probleem veroorzaken als de terugstroom verontreinigd is, waardoor de media stroomopwaarts besmet raken. Een rioolleiding heeft bijvoorbeeld een keerklep om ervoor te zorgen dat afval het systeem kan verlaten, maar niet opnieuw kan binnendringen. Ze worden ook gebruikt als backflow schade zal veroorzaken aan apparatuur upstream die alleen maar kan toestaan dat media in één richting stromen. Een omgekeerde osmosefilter kan bijvoorbeeld slechts water in één richting laten passeren, zodat stroomafwaarts een eenwegklep wordt geïnstalleerd om dit te voorkomen. Er zijn verschillende maten, uitvoeringen en materialen om ervoor te zorgen dat er voor elke toepassing een keerklep waterleiding is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *