28 november 2021

Tips voor het vinden van een goede oppas

2 min read

Zo nu en dan komt het wel eens voor dat ouders een avondje weg moeten en het kind niet mee kan. In veel gevallen staan opa en oma klaar om op te passen of andere bekenden, maar soms moeten ouders ook op zoek naar een nieuwe oppas. Dit kan spannend zijn, aangezien het toch een vreemd persoon is. Zit jij in dezelfde situatie en ben je op zoek naar een oppas? In dit artikel geven wij jou graag een aantal tips waarmee je een goede oppas vindt!

Zoek binnen je netwerk en op internet

Als je op zoek bent naar een goede oppas is het goed om eerst in je eigen netwerk rond te vragen of er mensen zijn die nog een goede oppas kennen. Zij kunnen je precies vertellen over hoe diegene te werk gaat, waarna jij zelf kunt beslissen of dat is waar je naar op zoek bent. Buiten je netwerk om kun je ook kijken op https://www.oppasland.nl/. Hier vind je een groot aanbod aan professionele oppassers, waardoor er vast ook voor jou een goede bijzit. Hier kun je ook zien hoeveel ervaring iemand heeft en regel je makkelijk alles online.

Ontmoeting

Nadat je een potentiële oppas hebt gevonden, kunnen we ons voorstellen dat je graag wilt checken of er een gemeenschappelijke klik is. Regel daarom altijd eerst een ontmoeting. In dit gesprek kun je ook zakelijke dingen bespreken, zoals het uurtarief. Hiernaast leer je elkaar wat beter kennen en kun je zo inschatten of jullie normen en waarden wat betreft opvoeding hetzelfde zijn. Je hebt waarschijnlijk een aantal huisregels voor je kindje, deze kun je voorleggen aan de oppas en kijken hoe hij of zij hierover denkt. Als je op één lijn zit en het klikt goed, weet je dat je een goede oppas hebt gevonden!