28 november 2021

Ronde confrontatie

2 min read

Een grote ronde spiegel is groot en rond. Soms is het lastig om er meer over te vertellen dan dat, maar een grote ronde spiegel heeft veel te bieden. Denk er maar eens over na: het is niet voor niets dat iedereen een grote ronde spiegel heeft, en niet kleine driehoekige spiegels, of anders gevormde spiegels.

Vervormingen

De menselijke voorkeur voor grote ronde spiegels heeft ook te maken met het feit dat de mens überhaupt affiniteit heeft met ronde dingen, bijvoorbeeld ook wanneer het op ogen of vrouwelijke vormen aankomt. In zekere zin zou je dus kunnen zeggen dat de preferentie voor grote ronde spiegels evolutionair bepaald is.

Een andere reden waarom mensen van grote ronde spiegels houden, is het feit dat het de persoon die in de grote ronde spiegel kijkt slanker laat lijken. Dit komt doordat de taille van de mens op het breedste deel van de grote ronde spiegel zit, terwijl de spiegel daarna smaller afloopt.

Het moet wel passen

In andere delen van de wereld zijn ze niet zo’n fan van de grote ronde spiegel, omdat deze heel veel plaats in beslag neemt. Als je maar een klein huis hebt, is een grote ronde spiegel geen optie. Dan kies je liever voor een kleinere.

Ook mensen die niet zo graag in de spiegel kijken, vermijden grote ronde spiegels. Kijken in een grote ronde spiegel zien ze namelijk als confrontatie met zichzelf – terwijl ze die koste wat kost willen vermijden. Veel mensen associëren veel in de spiegel kijken dan ook met arrogantie of narcisme. Onzekere mensen zijn juist het tegenovergestelde van arrogant en vinden in de spiegel kijken dus eng en onprettig. Vooral grote ronde spiegels zijn dan dus eng, omdat deze het individu benadrukken juist doordat ook veel leegte van de achtergrond zichtbaar is. Als je een rommelige kamer hebt, geldt dit misschien niet, aangezien de achtergrond dan wel opgevuld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *