Het verschil tussen WiZ producten en Philips Hue

We hebben de afgelopen week een set slimme WiZ-ledlampjes gebruikt om te zien hoe ze het opnemen tegen hun naaste concurrenten. In de wereld van slimme lampen – vooral als we het hebben over eenvoudige slimme verlichtingssystemen voor thuis, is er één opvallend merk: Phillips hue. Vandaag gaan we de redenen achterhalen waarom het nieuwe merk WiZ meer is dan een ‘fly-by-night’-concurrent van slimme verlichting – ze hebben misschien gewoon een tintje beter.

Het opzetten en netwerk


Philips hue heeft een hub nodig om verbinding te maken, en die hub gebruikt ZigBee om verbinding te maken met je wifi-thuisnetwerk. WiZ maakt ook gebruik van Wi-Fi, maar heeft geen eigen hub nodig om verbinding te maken. Elk afzonderlijk WiZ-product maakt op zichzelf verbinding met uw thuisnetwerk. Zoals u in het gedeelte Functionaliteit hieronder zult zien, hoeft elke lamp technisch helemaal nooit verbinding met internet te maken als de eigenaar dat wenst.

Om de WiZ-app op je smartphone met een WiZ-lamp te verbinden, heb je alleen toegang tot de stroombron van de lamp (meestal een lichtschakelaar). Zodra de WiZ-app op je telefoon staat, schakel je wifi in op je telefoon en draai je de lichtschakelaar drie keer om. Het WiZ-lampje geeft aan dat het zich in de koppelingsmodus bevindt (dit is de kleur blauw) en het wordt weergegeven op de lijst met gevonden WiZ-lampjes van je apparaat.

Wat betaal je?


Voor WiZ producten moet je echt op maat kijken wat je er voor moet betalen. Een vaste prijs is niet te zeggen omdat je afhankelijk bent van heel veel factoren die invloed hebben op de prijs. Hierbij kun je denken aan de hoeveelheid, de verschillende kleuren of groottes die je wilt hebben. Vraag dus echt een op maat voorstel aan voor jouw gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *