25 januari 2022

De palmboom: groen, gemakkelijk, en gezond

2 min read

Tegenwoordig zien we het steeds meer: gure tuinen vol met stenen tegels en plastic planten. Men heeft immers te weinig tijd om een ‘groene’ tuin te onderhouden, of soms zijn de groene vingers niet te vinden. Echter, zelfs met weinig tijd en kennis is een stenen tuin bij lange na niet de enigste optie. Er zijn namelijk genoeg manieren om de tuin wat op te fleuren die helemaal niet veel geld of tijd kosten. Neem bijvoorbeeld de palmboom, hét symbool van het tropisch regenwoud. Waar deze exotische boom eerst alleen maar in warmere landen gevonden kon worden, is hij nu overal te vinden, en voor een schappelijke prijs ook.

De tropen in huis halen met een palmboom?

Het voordeel van een palmboom in de tuin, naast het feit dat wat groen altijd leuk staat, is dat de boom van nature gewend is om weinig gewaterd te worden, en er toch mooi en groot bij te staan. Dit is een geweldige uitkomst voor de bezige bij met een drang naar wat groen in de tuin. Ook straalt een palmboom een exotische allure van luxe en warmte uit, en voor degenen die graag naar warmere landen op vakantie gaan haalt een palmboom toch weer een beetje het vakantiegevoel in huis. En als extra bonus, meer planten in de tuin zorgen voor een schonere lucht. Dit kan de gezondheid van de (buurt-) bewoners bevorderen.

Kleine palmbomen of grote palmbomen?

Natuurlijk is de palmboom geen one size fits all, bij elke tuin past een andere maat of soort palmboom. Mocht de tuin in kwestie wat aan de kleinere kant zijn, dan is een kleinere of lagere palmboom gewenst. Of wellicht een reeks kleinere palmbomen aan een enkele kant van de tuin, om echt het oerwoud-gevoel te creëren. De grotere tuinen kunnen zeker profiteren van grotere maten palmbomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *