25 januari 2022

Bespaar op je zorgverzekering

1 min read

Maandelijkse betalen we voor allerlei vaste kosten. Van je telefoonabonnement tot je autoverzekering, de kosten stapelen maar op. Het is dus handig om op bepaalde aspecten te gaan besparen. Je hoeft gelukkig niet “goedkoper” te gaan leven, maar je kan op veel vaste lasten makkelijk geld besparen. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je geld kan besparen op je zorgverzekering.

Zorgverzekeringen

Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit betekent dus dat het verplichte vaste lasten zijn. Deze vasten lasten kan je makkelijk verminderen. Veel mensen kijken namelijk niet meer om naar hun huidige zorgverzekering en hiermee gaan ze automatisch akkoord met de nieuwe premie van de verzekeraar. Het kan dus zo zijn dat je komend jaar meer gaat betalen voor hetzelfde pakket.

Vergelijk

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering en daarom is het handig om te gaan vergelijken. Dit kan je doen door eerst je wensen en behoeften op een rijtje te zetten. Welk pakket wil je en hoe hoog wil je jouw eigen risico hebben? Wanneer je dit hebt, dan kan je starten met vergelijken. Vul al je gegevens in op www.zorgkiezer.nl en krijg een overzicht van alle zorgverzekeringen die aan jouw eisen voldoen. Zo kan je makkelijk de goedkoopste zorgverzekering kiezen. Door goed te vergelijken zal je dus nooit te veel geld betalen voor je zorgverzekering. Wees op tijd met overstappen, want wanneer je niet overstapt voor 31 december 2020, hou je dezelfde verzekering in het komende jaar.