svzo

 

Zwerfvuilacties “PRIK JE DORP SCHOON” van Stichting Groen Licht.

2011
Een betere dag hadden we niet kunnen treffen. Zaterdagmiddag 19 maart was zonnig met weinig wind. Ruim voor de aanvangstijd van half twee melden zich al de eerste prikkers.
Hele groepen ouders met kinderen gingen op pad voorzien van vuilgrijper, vuilniszak en handschoenen. Op de basisscholen Maria en Roelevaer hadden de leerkrachten vlak voor de opschoonactie een zwerfvuilproject gehouden, waarbij de kinderen de nadelen en gevaren van zwerfvuil voor mens en dier uitgelegd werd met behulp van leuke verhalen, opdrachten en spelletjes. Dat was vooral bij de Mariaschool goed aangeslagen, want daar melden zich 47 kinderen en 10 volwassenen.
De oogst aan volle vuilniszakken bedroeg 47. Waar komt het allemaal vandaan!

groen licht

Uitdeelpunt Elckerlyc in Oude Wetering had weer de meeste deelnemers, nl. 66 en 59 vuilniszakken. Nieuwkomer Rijnsaterwoude deed het uitstekend. De leerkrachten van de Kinderarcke gingen zelf op pad met groepjes kinderen. Zij prikten 25 vuilniszakken vol.

groen licht

Op veel uitdeelpunten moesten de voorraden aan grijpers, handschoenen, kadootjes en vuilniszakken tijdens de actie aangevuld worden. Maar dit alles is een goed teken voor het succes van de actie. In totaal waren er 432 deelnemers, waarvan 320 kinderen. Ook het aantal vuilniszakken was door de grote deelname hoger dan in 2010, nl. 318 vorig jaar en 382 dit jaar. Groen Licht zal dan ook een behoorlijk bedrag aan donaties aan scholen en verenigingen overmaken. Ook de voorraad kadootjes is behoorlijk geslonken. Met dank aan onze gulle sponsors van kadootjes of een financiele bijdrage. Zonder hen, zouden wij de actie niet op deze feestelijke manier kunnen organiseren.
Onze hartelijke dank hiervoor.

groen licht

----------------------------------------------------------------------------------------------------

De 7e editie van de zwerfvuilactie van Groen Licht op zaterdag 20 maart is al weer verleden tijd. De regen bleek een behoorlijke spelbreker te zijn. Dit jaar waren er zo’n 100 deelnemers minder, maar met 319 noeste werkers en 318 volle zakken met vuil was de organisatie toch tevreden. Woubrugge had zich voor het eerst bij de actie aangesloten en sprong er met 65 deelnemers en 36 volle zakken gunstig uit. In Oud-Ade verdubbelde het aantal vrijwilligers zich van 17 naar 35. Het dorp ligt er nu weer smetteloos bij. De kernen van Oude Wetering en Roelofarendsveen bleven qua deelnemers helaas achter bij de andere dorpen. De Lions Club maakte dit weer helemaal goed, want 12 leden maakten de oevers van het Braassemermeer schoon en visten 46 zakken met vuil uit het water.

wtr

wtr

wtr

wtr

In Rijpwetering ging Opa van Zeil met alle 6 de kleinkinderen aan het werk. Jong geleerd is oud gedaan. De voltige groep van de Ripse Ruiters ging ludiek met paard en wagen op pad en zo werden de volle zakken naar het Dorpshuis vervoerd.  Ook gingen teams van diverse verenigingen aan het werk en kwamen daarmee in aanmerking voor een extra bonus voor de clubkas van hun vereniging.

wtr

wtr

wtr

wtr

wtr

Alle kinderen mochten een kadootje uitzoeken, gesponsord door het lokale bedrijfsleven. Bovendien mocht iedereen 2 Euro per zak doneren aan een school of vereniging. In totaal wordt er ruim 750 Euro aan scholen en clubs uitgekeerd.

Groen Licht

Wilt u uw eigen actie organiseren en vrijwilligers uitnodigen? Klik hier

 

HOME