svzo  
HELPT U OOK ?  
  


WAAROM DONATEUR WORDEN

De SVZO stelt zich ten doel om een samenwerking tot stand te brengen tussen burgers, overheid en bedrijfsleven om zwerfafval: volksergernis nummer één in Nederland tot een minimum terug te dringen.

Het initiatief om zwerfafval terug te dringen is een idee vanuit een eerder door ons genomen maatschappelijk initiatief: Het stichten van de Bataviawerf in Lelystad.
Een opleidingsproject voor jongeren. Jeugdwerkloosheid was in de tachtiger jaren van de vorige eeuw een groot maatschappelijk probleem.  Nu is dit zwerfafval!
Het Batavia project was een zeer geslaagde samenwerking tussen burgers, Europese overheid en het bedrijfsleven. De opzet vond nationaal en internationaal veel navolging. Het VOC schip Batavia is het resultaat van deze unieke samenwerking. 

Zwerfafval is een maatschappelijk probleem, al geruime tijd liep ik met de gedachte hoe ik deze activiteit ook op grotere schaal kon aan pakken. In de media van vrijdag 27 oktober 2006 las  ik dat toenmalig staatsecretaris van Geel maatregelen aankondigde tegen de nog steeds groeiende hoeveelheid zwerfafval. Dat was voor mij het moment om in actie te komen. Samen met mijn zoon Jan en Olaf van Dijk en een aantal oud medewerkers van de Batavia-werf en nieuwe mensen hebben wij een werkgroep gevormd en de stichting SVZO opgericht.

Met het vormen van een organisatie is het onze bedoeling om alle individuele opruimers die al verspreid bezig zijn een hart onder de riem te steken, en hun opruimwerk te verenigen en op de politieke agenda te plaatsen.

Onze acties willen wij niet richten op mensen die het veroorzaken.
Niet op producenten van vaak zeer creatief en functioneel bedacht verpakkingsmateriaal.
Ook de overheid is niet alléén verantwoordelijk.
“Het is een zaak van ons allemaal.”

Daarom vragen wij u om een financiële bijdrage om onze vrijwilligers te kunnen ondersteunen met matrialen
zoals afvalgrijpers.

Met uw hulp kunnen wij het zwerfafval
terugdringen, wij danken u alvast voor uw steun.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur
Willem Vos
(voorzitter)

HOME

Niet de hele dag, niet de hele week maar af en toe een blikje of papiertje opruimen maakt al een wereld van verschil!

Loading
bestuur

dronten

U kunt ook online doneren
via ideal

ideal

Online doneren is heel
eenvoudig en veilig.
In 5 stappen begeleiden
we u naar uw online betaling.